BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

marți, 29 iunie 2010

Cum sa tii un jurnal secret


Fiecare fata, indiferent de varsta, are, probabil, un jurnal secret. Un caiet decorat in propriul stil, in care scrie ce i se intampla in fiecare zi sau micile sale secrete. Jurnalul secret este un lucru foarte important, deoarece ne pazeste cele mai ascunse ganduri si dorinte. Insa, daca tocmai te-ai hotarat sa iti faci propriul jurnal secret, dar habar n-ai ce sa scrii sau cum sa o faci? Ai mai jos sfaturi care te vor ajuta sa tii un jurnal secret!


Intai de toate, ai nevoie de un caiet ( simplu, cartonat, cu spirala, nu conteaza ) , pe care il poti decora in propriul stil: realizeaza o coperta draguta in culoarea preferata, lipeste stelute, abtipilde sau coase chiar nasturi, si presara sclipici deasupra lui. Daca doresti, ia doua bucati de panglica egale pe care le vei lipi inauntrul caietului, si pentru a le lega intr-o fundita draguta, sa iti pazeasca jurnalul. Il poti parfuma discret cu parfumul tau preferat, sau poti confectiona un semn de carte dragut pentru el. Design-ul este gata!

Acum, vine partea cea mai grea! Trebuie sa incepi sa scrii! Intai, hotaraste-te ce fel de jurnal va fi: zilnic, de preferinte, in care vorbesti despre prietenii tai, etc. Sau poate fi un amestec din toate trei, scriind in el ce ai chef. Poti, de asemenea, sa scrii povestea unui personaj fantastic, care vei fi tu! Poti fi printesa, o fata populara sau vrajitoare. Poti trai in anii '70 sau in Evul Mediu. Poti fi bogata sau o fata care se preface saraca, in speranta ca avutul nu ii va fi furat. Practic, tu alegi! Dupa ce alegi "subiectul jurnalului", apuca-te sa scrii! Poti folosi pixuri colorate sau cu sclipici pentru ideile importante, sau poti folosi o multime de culori, pentru fiecare paragraf. Si interiorul jurnalului trebuie decorat! Foloseste lucrurile enumerate mai sus sau poti veni chiar tu cu cateva idei! Iata alte tips-uri pentru jurnalul tau:
- Lipeste un plic pe o pagina goala, in care vei pune toate lucrurile ce iti evoca amintiri fericite: teza ta de 10, o scrisoare de dragoste, un martisor sau o floare presata primita, etc!
- Foloseste un cod secret, pe care doar tu sa il stii: poti face propriile litere, sau poti pastra alfabetul latin, dar poti atribui anumitor locuri si persoane nume secrete!
- Fa top-uri, care vor contine baietii care iti plac sau care te enerveaza, trupele favorite, culori, restaurante, tot ce vrei!
- Scrie despre tine ! Spune tot ce iti place ( si ce nu ), aminteste intamplari amuzante sau infricosatoare, scrie cateva cuvinte despre stilul tau vestimentar!

La sfarsit, este timpul sa ascunzi jurnalul! Desi, poate, nu vei crede, in camera ta exista 1001 locuri de ascuns jurnalul! Il poti pune printre cartile tale vechi sau cele de scoala, il poti ascunde printre hainele din dulap, sau il poti camufla intr-un manual de scoala!
Cel mai important lucru, nu spune nimanui ca tii un jurnal secret ( decat celei mai bune prietene ! ) !
Mult noroc!

Xo Xo, Amy.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Da bune idei

Unknown spunea...

Da bune idei

Unknown spunea...

Nici măcar celei mai bune prietene. Vă încerca să descopere secrete bine ascunse în lipsa ta.

Unknown spunea...

Bune idei