BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

luni, 28 iunie 2010

Cum sa supravietuiesti temelor de vacanta


Vacanta de vara este asa minunata, deoarece avem o tona de timp la dispozitie pentru a ne practica hobby-urile, pentru a ne intalni cu prietenii sau pentru a ne relaxa, pur si simplu. Dar, cand te gandesti ca tot acest timp il poti irosi ( sau, macar, o buna parte din el ) , facandu-ti temele de vacanta, simti ca innebunesti! Nici macar pe toata durata anului scolar nu ti s-a dat o tema asa de MARE ! Nu o sa ai timp liber deloc! Heeeey, calmeaza-te! Teoretic, o sa iti ramana timp si pentru activitati de recreere, dar asa depinde si de cum te organizezi cu temele de vacanta.
Cea mai mare greseala pe care o fac elevii ( fete si baieti, nu conteaza ) : sa lase temele pentru ultima saptamana de vacanta! GROAZNIC! Daca ti s-a dat o tema asa de mare, nu trage de timp, deoarece vei ramane fara el! Intai fa ce nu iti place, pentru a te bucura de o mie de ori mai mult de timpul tau liber. Organizeaza-te ! Nu scrie nicio tema in primele doua saptamani de vacanta, si din a treia saptamana poti incepe! Rezolva intai exercitiile mai usoare si citeste povestioarele mai scurte, pentru a continua cu ceva mai greu. Nu lasa nimic nefacut, dar asta nu inseamna ca vei scrie teme non-stop! Rezolva dimineata pentru toata ziua, ca dupa-amiaza sa te poti relaxa! Iar, in week-end-uri, iti poti permite putina leneveala! Nici in vacantele cu familia nu fa din teme! Atunci, este timpul sa te relaxezi!
O super- idee ar fi sa inveti impreuna cu o prietena buna. Intalniti-va o data pe saptamana la una dintre voi si, mancand fursecuri, puteti rezolva mai usor temele. De asemenea, va puteti ajuta una pe cealalta, sau puteti coopta o a treia prietena. Si ar fi cool si daca ati invata afara, deoarece aerul curat va va oxigena creierul!
Mult noroc!
Xo Xo, Amy.

0 comentarii: