BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

miercuri, 30 iunie 2010

Cum sa te intelegi mai bine cu fratele/ sora


Multe familii au decat un singur copil, dar sunt si familii cu 2 sau mai multi copii. Daca faci parte dintr-o astfel de familie ( nu conteaza daca ai sora sau frate ) , trebuie sa stii ca, pentru un trai bun, trebuie sa te intelegi cu el/ ea/ ei/ ele . Nu numai ca veti avea de castigat, dar veti face si parintilor vostri o bucurie, vazand ca va intelegeti asa bine. Iata mai jos cateva sfaturi folositoare:
- Imprumuta! Nu te enerva daca fratele tau/ sora ta iti cere cu imprumut ceva, indiferent daca e vorba de un CD sau de o fusta. Poate, iti va trebui si tie un lucru de- al lor, pe care ti-l vor imprumuta bucurosi, stiind ca si tu le-ai dat cu imprumut ceva. Important este sa ii faci sa inteleaga ca nu pot pastra respectivul bun la nesfarsit, si ca trebuie sa aiba grija de el! Insa, daca nu vrei sa-i imprumuti surorii tale noua ta rochie, pentru ca vrei sa fii prima care o poarta, spune-i acest lucru. Daca este o sora buna, va intelege!
- Ajuta si lasa- te ajutata! Daca fratele tau mai mic nu intelege o lectie la scoala prin care tu deja ai trecut, ajuta- l cu bucurie! Nu numai ca o va intelege mai bine ( fiind amandoi copii, veti folosi acelasi limbaj ) , dar si el te va ajuta cand ai nevoie! Stiu, pare o nebunie! Dar daca el este in clasa cu fratele baiatului care iti place, va putea face rost de informatii interesante despre el! Asa ca nu strica sa ajuti! Dar, la randul tau, daca un frate mai mare vrea sa te ajute cu ceva, il poti lasa, mai ales ca ii faci o bucurie si inveti ceva nou!
- Spune "NU" certurilor! Acestea strica relatia dintre voi, si n-are a face ce fel de cearta e: o disputa trecatoare sau un conflict serios! Spune-i ca vrei sa va impacati, deoarece a fost o prostie sa va certati! Nu numai ca va veti intelege mai bine, dar si parintii vor fi bucurosi!
- Lucrati in echipa! Daca parintii refuza sa va cumpere la fiecare cate un telefon mobil, faceti un complot si ii veti convinge! Fiti copiii model timp de o saptamana ( aveti sfaturi in postarile anterioare ) si se vor hotari in favoarea voastra! Si, daca fratele/ sora te roaga sa il ajuti sa obtina o marire a bugetului lunar ( daca aveti asa ceva ) , ajuta-l/ -o ca sa fii ajutata la randul tau!
Mult noroc!

Xo Xo, Amy.

0 comentarii: