BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

sâmbătă, 19 iunie 2010

Cum sa scapi de o frica


glitter-graphics.com
Fiecare om are o frica, o fobie, pe care nu vor sa o infrunte: frica de paianjeni, frica de fantome, frica de inaltimi, sau chiar frici mai "amuzante", cum ar fi frica de pasari sau de clovni. Chiar si tu ai o frica ascunsa. Nu trebuie sa fie o frica legata de un anumit lucru sau fenomen, poate fi si frica de singuratate sau de respingere. Oricare ar fi, trebuie sa iti faci curaj si sa o infrunti.

De exemplu, daca iti este frica de intuneric, si esti obisnuita sa aprinzi mereu o lumina de veghe, cum se numeste, pe timpul noptii, incearca sa o stingi pentru o noapte. Apoi, limpezeste-ti mintea si gandeste-te la ceva amuzant: o intamplare funny si jenanta care ti s-a intamplat tie sau vreunui cunoscut sau un episod al serialului tau preferat. Zambesti, nu-i asa? E OK! Apoi, gandeste-te la ceva frumos: la un peisaj sublim, la un eveniment pe care abia il astepti si la care vei participa ( de pilda, un concert sau o petrecere ) sau la animalutul tau de casa. Daca te chinuie talentul in ceea ce priveste literatura, inventeaza o povestire in minte: eu asa fac uneori! Vei vedea ca vei adormi indata!

Dar daca iti este frica de fantome, zombie si vampiri, tot ce trebuie sa faci este sa eviti filmele si povestile de groaza. Sau, daca vrei sa scapi de aceasta frica, cheam-o pe prietena ta cea mai buna si vizionati un film horror. Impreuna veti depasi momentele infricosatoare!

Daca iti este frica de un animal ( caini, pasari, pesti sau insecte ) , informeaza-te cu privire la respectivul necuvantator. Apoi, fa-ti curaj sa te apropii si sa il atingi. Ti se pare greu, poate, dar imagineaza-ti ca in locul animalului "infricosator" este animalul tau preferat sau animalul tau de casa, si asa iti va fi mai usor! Daca este vorba de un rechin, spre exemplu, lasa balta mangaierile!

Cat despre frica in legatura cu relatiile cu cei din jur, tot ce trebuie sa faci este sa socializezi! Vei vedea ca vei gasi oameni ca tine! Poate si lor le este frica sa ramana singuri! Asa ca fa un efort si imprieteneste-te cu ei!

Pupici, Amy.

0 comentarii: