BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

duminică, 20 iunie 2010

Ce sa faci daca ai gresit


Fie ca ai dezvaluit secretul unei prietene, sau ai spart vaza mamei tale luata de la Paris, ai gresit. Si o greseala, oricat de mare ar fi ea, nu trebuie lasata neiertata sau nereparata, daca se poate. Desi poate ti-e greu sa recunosti ca ai gresit, trebuie sa o faci, deoarece iti va usura sufletul si vei fi perceputa de ceilalti ca o fata sincera si corecta. Planul tau consta in 2 pasi simpli:
- Cere iertare! Du-te la persoana caruia i-ai gresit si cere-ti scuze pentru actiunile tale cu sinceritate. Daca te duci pur si simplu si murmuri un "Scuze." nesincer nu vei rezulva situatia. Iti pare, cu siguranta, rau, dar, probabil, ti-e teama ca persoana caruia i-ai gresit te va ignora, va rade de tine sau nu te va ierta. Oricare dintre cele trei situatii ar fi, este vina respectivei persoane, si nu a ta, care ti-ai cerut scuze cu adevarat.
- Repara greseala! Daca, de exemplu, ai spart un bibelou al bunicii din portelan pur, luat din China, poti plati stricaciunea sau poti comanda pe Internet un bibelou asemanator, in cazul in care este vorba de o editie nelimitata si noua. Insa, daca ai dezvaluit intregii scoli un secret al prietenei tale cele mai bune, poti lansa o barfa falsa despre tine, si, astfel, secretul prietenei tale va fi uitat ( nu iti face griji pentru barfa despre tine, lumea o s-o uite curand ). Ar trebui sa stii ca multe greseli pot fi reparate, desi nu pare. Trebuie doar sa iti dai silinta.
Nu uita, cele doi pasi de mai jos merg mana in mana!


Kisses, Amy.

0 comentarii: