BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

luni, 14 iunie 2010

Cum sa-ti convingi parintii sa te lase in tabara singura


Pentru multi parinti, prima excursie ( sau tabara ) in care odrasla lor merge singura echivaleaza cu o schimbare radicala pe care nu o pot accepta asa usor: maturizarea copilului lor, lucru pe care pur si simplu nu vor sa-l accepte! Sau nu isi considera odorul pregatit pentru aceasta "provocare" ! Asa ca nu te enerva cand ai tai refuza ideea din start, si evita pe cat posibil crizele de isterie! Arata-le ca esti indeajuns de matura si responsabila pentru a merge in tabara singura! Iata ce trebuie sa faci:
- Aduna informatii! Fa rost de plainte si poze care prezinta tabara si tot ce cuprinde ea! Afla care sunt taxele, facilitatile, programul si durata, precum si drumetiile si cursurile organizate de respectiva tabara! Daca ai o prietena care a mers acolo, roag-o sa le povesteasca parintilor tai cum a fost.
- Dovedeste-le ca meriti! Compune-ti ( in minte sau pe hartie, nu conteaza ) o lista cu argumente PRO plecarii tale pe cont propiu in tabara! Mentioneaza-ti ultimele tale realizari, notele bune si munca depusa de-a lungul anului scolar!
- Poarta cu ai tai o discutie serioasa! Roaga-i sa-ti spuns de ce nu te lasa in tabara si incearca sa oferi cate un contraargument in parte! IMPORTANT: pastreaza-ti calmul pe toata durata conversatiei!
- Ofera-te sa contribui la plata pentru tabara!
- Daca niciunul dintre lucrurile de mai sus nu merge, spune-le parintilor tai ca te consideri indeajuns de mare sa poti pleca singura in tabara ( asta daca esti cu adevarat! ) !
Good luck, girl!

0 comentarii: