BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

luni, 21 iunie 2010

Cum sa te descurci cu snobii


In orice colectiv mic sau mare ( nu conteaza daca este vorba despre clasa ta sau despre intreaga scoala ) , fie ca vrem, fie ca nu, suntem etichetati si impartiti "pe sertare" : popularii, tocilarii, ecologistii, neinteresantii, etc. De aceasta "contabilitate" se ocupa, mai ales, persoanele populare, care se considera indreptatite sa faca aceasta imparteala, din cauza "numeroaselor" lor calitati. La randul lor, popularii pot fi persoane dragute, sau persoane snoabe ( cele din urma provin mai ales din familii cu o situatie financiara buna ) . Popularii snobi vor avea mereu ceva cu cei care nu respecta grupurile sau care incearca sa le puna bete in roate. Daca aceste persoanete enerveaza, sau un astfel de mic grup are ceva cu tine, este timpul sa actionezi. Ai mai jos cateva sfaturi:
- Ai incredere in tine! Desi fata snoaba care are ceva cu tine se crede perfecta, aminteste-ti ca nimeni nu-i perfect, dar fiecare om are calitati, dar si defecte. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti cauti o calitate, un atu fata de ceilalti, mai precis de snoaba despre care am pomenit mai sus. Cine stie, poate te pricepi la desen sau stii sa dai sfaturi bune! Foloseste-te de aceste calitati !
- Pastreaza-ti calmul! Daca snoaba te-a "atacat", nu te arata jignita sau nervoasa, deoarece ea se va simti triumfatoare ca si-a atins scopul. Stai linistita, cu spatele drept si mainile incrucisate la piept, si da raspunsuri sigura pe tine si directa! Nu conteaza daca snoaba are in spatele ei alte doua snoabe care sunt gata sa o ajute la nevoie! Insa, daca iti dai seama ca nu merita, spune-i acest lucru si parasete "campul de batalie" !
- Invata sa asculti! De multe ori, viata snobilor pare de vis: au bani, popularitate si tot ce isi doresc. Dar, poate, au un secret trist : parintii au divortat sau cine stie ce altceva. Daca afli ca snoaba ( sau snobul ) care se poarta urat cu tine se afla intr-o astfel de situatie, fa-l/ -o sa vada ca in tine se afla o buna ascultatoare. Insa, nu-i obliga sa-si verse amarul daca nu vor.
- Nu fii snoaba! Daca esti populara, nu incepe sa cataloghezi oamenii si poarta-te frumos cu cei din jur! De asemenea, nu lasa sa ti se urce popularitatea la cap! Arata-le celoralalti ca se poate si fara grupuri!
Xo Xo, Amy.

0 comentarii: